Fördelarna med rymdteknik på jorden

Att kunna ringa samtal från en mobiltelefon, hitta dig själv via en onlinekarta, grönsakerna du äter och till och med det filtrerade vattnet du dricker är bara några av de områden i vårt dagliga liv som drar nytta av rymdteknik. Under det senaste århundradet har erövringen av rymden varit ett av de största intressena för länder runt om i världen, och ägnat miljarder dollar varje år till rymdteknik, som har slutat vara en del av våra liv som civila också.

Rymdkapplöpningen har upphört att vara en geopolitisk fråga för att bli ett gemensamt intresse, ta reda på några av fördelarna som rymdteknologi erbjuder oss för livet på jorden och varför du bör överväga det i din investeringsstrategi.

Fördelarna med rymdteknik på jorden

Inom plats- och kommunikationstjänster

Är du en av dem som ringer videosamtal med dina nära och kära och använder Google maps när du vill komma någonstans okänd? Då har du stor nytta av de konstgjorda satelliterna som kretsar runt vår planet, som det finns mer än 6 000 av! Vi kan tacka rymdtekniken vår förmåga att på några sekunder få kontakt med en person eller händelse på andra sidan jorden.

I jordbruket

Fenomen som torka, översvämningar och till och med skadedjur kan bättre studeras, förstås och till och med förutsägas – vetenskapligt sett – genom satellitövervakning av grödor, underlättar jordbrukarnas arbete, skyddar deras vinster och tillhandahåller livsmedel av bättre kvalitet till konsumenterna.

För dricksvatten och mat

Rymdorganisationer som NASA och ESA förnyar sig varje år i sin teknologi för vattenfiltrering, livsmedelsodling och matkonservering för rymduppdrag.

Dessa är ständiga bekymmer för den internationella rymdstationen, eftersom den enda kända platsen i rymden där mat kan odlas och dricksvatten kan fås är vår jord, men genom att lyckas mata sina astronauter där ute har de också förnyat processer för vattenrening och odling, särskilt på landsbygden, gynnar miljontals människor som bor på avlägsna platser där det är en utmaning att dricka ett glas vatten.

Klimatförändringar och utomjordiska kolonier för att mildra dem

De vetenskapliga bevisen om klimatförändringar är gigantiska och om så lite som 50 år finns det risk för torka, värmeböljor och översvämningar som kommer att utplåna städer och hela länder, vilket också skulle representera en sötvatten- och skördkris.

Det finns redan rymdprojekt som letar efter de bästa platserna i solsystemet för att etablera rymdkolonier som till exempel kan bära en del av vårt jordbruksbehov för att minska de växthusgaser som denna industri genererar på vår planet, såväl som för människor lösning.

Hur snart kommer vi att kunna prata om de första utomjordiska människorna? Vi vet inte, men vi vet att det här inte längre är handlingen i en fiktiv film, eftersom arbete pågår för att göra det till verklighet.

Rymdteknik är en tydlig investeringstrend för 2022 enligt BBVA New Gen, kommer du att missa det?